DURSUNE ŞİRİN

f1
(d. 1913, Lüleburgaz, Kırklareli – ö. 1972), Türk sinema oyuncusu. Türk sinemasında unutulmaz Arap Bacı Kalfa karakterini ilk canlandıran oyuncu. Yeşilçam filmlerinde Arap bacı ve dadı rollerinde yer alan sanatçı Dursune Şirin 1972 yılında vefat etmiştir.Türk sinemasında unutulmaz Arap Bacı Kalfa karakterinin unutulmaz oyuncusudur. Bu tiplemede o kadar başarılı olmuştur ki  bacı-dadı rollerinin değişmez ismi olmuştur. Eski Yeşilçam filmlerinin bu sempatik oyuncusu 1972 yılında vefat etmiştir.

 Dursune Şirin aynı zamanda Türk sanat müziği sanatçısı İbrahim Şirin’in de annesidir.

Filmografi

  • 1970 – Yumurcak
  • 1967 – Osmanlı kabadayısı
  • 1967 – Pranga mahkumu
  • 1967 – Silahsız paşazade
  • 1966 – Affedilmeyen
  • 1966 – Karanlıklar meleği
  • 1965 – Garip bir izdivaç
  • 1965 – Haremde dört kadın
  • 1965 – Zennube
  • 1964 – Yankesici kız
  • 1963 – Bu adam kim
  • 1963 – İlk gözağrısı
  • 1962 – Biz de arkadaş mıyız?
  • 1962 – Daima kalbimdesin
  • 1962 – Hayat bazen tatlıdır
  • 1962 – Şeyh Ahmedin torunu
  • 1961 – Küçük hanımefendi
  • 1961 – Yavru kuş
  • 1961 – Aşkın saati gelince
  • 1961 – Gönülden gönüle
  • 1961 – Tatlı bela
  • 1960 – Gece ve gündüz
  • 1960 – Nilüfer orman çiçeği
  • 1960 – Satın alınan adam
  • 1960 – Yangın var: Eski İstanbul kabadayıları Bacı
  • 1959 – Aşkın gözyaşları
  • 1957 – Allı gelin
  • 1957 – Üç garipler
  • 1955 – Kadının fendi
  • 1954 – Fındıkçı gelin
  • 1953 – Bu nasıl aşk
  • 1953 – Hıçkırık
  • 1952 – İki kafadar deliler pansiyonunda
  • 1952 – Yıldızlar revüsü
  • 1952 – Caz saz
  • 1952 – Edi ile Büdü tiyatrocu
  • 1951 – İstanbul çiçekleri
  • 1949 – Efsuncu baba